Wie ben ik

Stottertherapeut Brunette van der Neut

Na enkele jaren met veel plezier als allround logopedist te hebben gewerkt, waarbij het werken met kinderen steeds centraal stond, heb ik mij gespecialiseerd in stotteren.

Het meest boeiende aan logopedie vind ik het werken met kinderen en volwassenen die stotteren. Als stottertherapeut kan ik mij helemaal richten op deze doelgroep, waarbij mijn hart ligt bij het werken met kinderen. Samen gaan we op ontdekkingstocht en kijken we met open blik naar wat wenselijk en haalbaar is. Ieder individu vraagt hierbij om maatwerk, met oog en respect voor ieders eigenheid.

Als therapeut vind ik het daarbij belangrijk om naar het welzijn van het hele kind (of mens) en zijn directe omgeving te kijken. Ik vind het een uitdaging om samen met de persoon die stottert, het kind en zijn ouders en andere betrokkenen het therapieproces vorm te geven en toe te werken naar verandering. De cliënt staat daarbij voor mij centraal. Vanuit veiligheid, nieuwsgierigheid, gelijkwaardigheid en ook ‘lichtheid’ onderzoeken we samen de hulpvraag en gaan we het proces aan.

En wat is het dan genieten als ik zie dat het gaat stromen en er plezier in de (verbale) interactie ontstaat!

Brunette van der Neut